WOLKEN KRABBEN

Ik droom graag.  Over alles wat ik in de toekomst nog zou willen doen, zien, beleven en voelen.  In mijn hoofd ben ik in staat om films te schrijven waardoor Spielberg fans zouden twijfelen of de man überhaupt talent had.  Ik kan mezelf laten schitteren in de meest avontuurlijke verhalen en combineer moeiteloos de rol van superheld die de wereld tot een veiligere plaats maakt met die van de succesvolle uitgever die aan het hoofd staat van één van de meest toonaangevende magazines ter wereld.  Ik zie mezelf glimlachend de ene uitdaging na de andere opzoeken en omarmen en geniet met volle teugen van de natuurlijke flair waarmee ik problemen aanpak. 

Met mijn hoofd in de ruimte voel ik mij op mijn best.  Ik vlieg van de ene planeet naar de andere in één van mijn supersonische intergalactische ruimteschepen met zwembad, sauna en hammam aan boord.  Deze kwaliteit kan zet ik heel graag in als ik mensen coach die een andere richting uitwillen in hun leven.  Meestal slaag ik er in om hun diepste dromen aan de oppervlakte te brengen en hen te laten uitspreken wat ze echt willen bereiken.

Ik haal mijn mentale energie letterlijk uit de lucht en nog liefst uit de ruimte, waar dromen grenzeloze proporties kunnen aannemen.

Mijn grootste uitdaging is deze planeet. Dromen groeien door aarde te bewerken tot vruchtbare grond, zaadjes planten en dan de bodem en de plantjes blijven verzorgen, elke dag opnieuw.  Dromen hebben lucht én aarde nodig en die aarde vind ik eerlijk gezegd nogal saai.  De aarde staat symbool voor dagelijkse kleine gewoontjes, discipline, routine, … kwaliteiten en waarden waarvan ik weet dat ze superbelangrijk zijn maar waar ik eerlijk gezegd een hekel aan heb.

Misschien herken je jezelf hier in en heb je altijd veel ideeën maar moeite om de dagelijkse gewoonte te hebben je loopschoenen aan te trekken de kilometers op te bouwen die nodig zijn om de marathon te kunnen volbrengen.

Ook ik vecht elke dag keihard tegen mijn natuurlijke neiging op mijn wolk te gaan zitten en nieuwe dromen te verzinnen. Een healthy bar, een energie-mobiel met natuurlijke sappen en smoothies, een centrum waar ondernemers hun lege batterijen mentaal en lichamelijk kunnen komen opladen, een beurs over fitness, een blog over innerlijke rust, een website om geld in te zamelen voor goeie doelen (die heb ik intussen kunnen lanceren!), …

Maar de aarde is belangrijk.  Ik heb ondervonden dat aarde en lucht elkaar nodig hebben en dat dromen maar tot leven komen als je een zaadje plant.  En dat zaadjes grond nodig hebben waar eerst veel voorbereidend werk in kroop.  En dat je heel waakzaam moet zijn dat je blijft werken, ook al zie je nog geen zaadjes kiemen.  Niets doen en blijven dromen geeft onkruid de kans om de grond te overwoekeren en jouw dromen te verstikken.

Dream big and act accordingly!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *