KRISTEL LAHEYE – Dé VOICE TAILOR van Vlaanderen!

De laatste tijd kruisen een aantal boeiende mensen mijn pad. Kristel Laheyedé stem van Nickelodeon – behoort daar ongetwijfeld bij.

Gelukkig zijn mijn sales skills van hoog niveau en kon ik haar overtuigen om met mij in zee te gaan voor een traject rond haar loopbaan en kreeg ik de toestemming een reisverslag te mogen uitbrengen van onze trip :-). Als we er allebei en de wereld beter van worden, why not?

Kristel is geen bekende Vlaming maar wél een bekende stem. Miljoenen jongeren groeiden, onbewust, met haar op. Ze zette de toon voor Nickelodeon Vlaanderen en plantte haar stem voorgoed in het audiogeheugen van een groot deel van onze jeugd. Wanneer zij die stem boven haalt, gaat iedereen uit zijn dak. Grappig.

Pakken ervaring

Kristel kan terugkijken op een mooie loopbaan. Ze was tien jaar werkzaam bij de VRT en heeft zowel radio, televisie als nieuws op haar palmares. Ze heeft talloze tekenfilms ingesproken, audioguides ingesproken, bedrijfsfilms opgefleurd met haar stem en publiciteitspots (o.a. Geox) naar zich toe getrokken. Twaalf jaar lang reeds is zij de dé stem van Nickelodeon Vlaanderen. Kristel heeft haar opleiding Dramatische kunsten gevolgd aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en geeft momenteel zelf les in de Academie in Ieper.

Ondernemen of niet?

Klanten die bij mij komen aanlopen, hechten – waarschijnlijk meer dan anderen – enorm veel waarde aan persoonlijke en/of professionele groei. Vaak hebben ze een creatief talent en willen in alle vrijheid kunnen groeien. Eigen ideeën uitwerken en delen met de wereld, ook dat stond op het verlanglijstje van Kristel. Ik vertaal het al snel in “ondernemen of niet”.

Talentvol zijn op creatief vlak en ondernemen zijn twee compleet andere zaken. Je kan bruisen van ideeën en genieten van een sprookjesachtige en imaginaire wereld die je in jouw hoofd hebt gecreëerd.

Ondernemen is actie. Uit je hoofd, in de wereld. Ondernemen is klei maken, bakstenen bakken, jouw overal aantrekken, mortel maken en steen voor steen bouwen aan jouw wereld.

In de afweging om al dan niet te ondernemen, zijn het vaak de mentale hordes waarover klanten moeten springen.  Niet alleen moet je je loopschoenen aantrekken en een versnelling hoger lopen, op de weg naar de beslissing creëren klanten in hun hoofd vaak torenhoge hindernissen om achteraf te kunnen rechtvaardigen waarom ze beter in loondienst blijven werken. 

Maar datzelfde fenomeen zien we ook bij ondernemers die al langer in de running zijn en voor zichzelf nieuwe uitdagingen zoeken. Ons overlevingsinstinct doet er alles aan om ervoor te zorgen dat we onszelf niet in een gevarenzone brengen (en soms is de minste verandering een risico).

Door de manier waarop we naar onszelf kijken en deze standaard te verhogen, kunnen we kansen creëren en betere resultaten bereiken (m.a.w. een leven dat in alle opzichten voldoening geeft).

Er zijn er al zoveel!

Alles verandert constant en we hebben een intern slim systeem dat ons beschermt tegen risico’s. Een deel van onze hersenen fluistert ons zaken in die onze keuzes en beslissingen beïnvloeden.

“Er zijn al zoveel mensen die doen wat ik doe”, “Waarom zouden ze mij kiezen als ze een bekende acteur kunnen boeken?” of wat dacht he vab “Mannelijke acteurs worden meer gevraagd dan vrouwen”, …

Ik refereer graag naar mijn mentor Ilse Jaques (high performance coach), die de link zou leggen naar onze “inner state of being”. We denken en handelen steeds vanuit een bepaald referentiekader dat onze groei en verandering niet altijd faciliteert. Transformatie is de sleutel!

Een kort en krachtig traject

Kristel is er in korte tijd in geslaagd een aantal ideeën over zichzelf te transformeren, waardoor we samen snel overheen een aantal barrières konden stappen.  Ik zeg bewust “we” omdat ik er een dankbare rol in heb mogen spelen.

Coaching is geen wiskunde én steeds het resultaat van de inspanning van de klant en mezelf en het engagement tussen twee mensen die afspreken om naar een doel toe te werken.

Globaal gezien heb ik met Kristel een aantal thema’s doorsproken die voor haar belangrijk waren in de verdere uitbouw van haar loopbaan.  De afweging om op zelfstandige basis te ondernemen en bewaken dat er een kwalitatief goed afgestemde verdeling zit tussen haar verschillende rollen, waren twee belangrijke topics.

We hebben niet veel tijd gespendeerd aan het zoeken naar talenten, dat was van in het begin vrij duidelijk 😊. Samen zijn we wel op zoek gegaan naar wat Kristel uniek maakt en hoe ze met haar eigenheid een meerwaarde kan beteken in een landschap waar veel stemmen weergalmen …

Dé Voice Tailor van Vlaanderen

Ook dat was vrij snel duidelijk. Kristel wil zich engageren voor bedrijven die een positieve impact willen maken op hun doelgroep en die er duidelijke waarden op nahouden. De opdrachtgevers waarvoor ze werkt, moeten bij haar passen.

Kristel heeft ambities.  Ze is dé voice tailor van Vlaanderen en wil haar stem zorgvuldig weven rond het product of dienst van haar klanten … 100% op maat. 

Kristel heeft intussen ook haar eerste eigen concept bedacht (www.kristellaheye.be/soundbook) en is klaar om een belangrijke rol te gaan spelen in de bedrijfswereld.

Creatief maatwerk

Voorlopig staan er dan ook geen audiofragmenten op de website. Bewust. Kristel werkt liefst op maat van haar klanten.

De klanten van Kristel zijn niet op zoek naar een voorgekauwde sound maar gaan met haar in zee omwille van haar individuele en persoonlijke aanpak, die steeds resulteert in een uniek product.

Kristel werkte jarenlang op hoog niveau voor gerenommeerde huizen (o.a. VRT) en bekende studio’s. Hierdoor kan ze met haar stem even gemakkelijk informatie overbrengen als eender welke tekst tot leven wekken.  

Ready for business!

Je kan Kristel bereiken via haar email kristellaheye@yahoo.com

Haar website www.kristellaheye.be staat intussen online.

Niet morsen met tijd …

Ik engageer mij op snelle resultaten.  In een zevental uren waren we rond en had Kristel knopen doorgehakt en beslissingen genomen. Tijd is één van de meest waardevolle elementen in dit leven en ik beloof mijn klanten dan ook dat we niet morsen met uren.

Eén van de voordelen om met mij te werken is ongetwijfeld het feit dat ik het verhaal van mijn klanten achteraf treffend kan vertalen in een website.

Ik hou in het bijzonder van de magie die ontstaat als ik in mijn rol als coach mag kruipen en mij volledig mag focussen op de groei van mijn klanten.  Word ik daar blij van?  Ge moogt gerust zijn!

Wil jij starten met ondernemen of wil je jouw leven naar een premium niveau brengen? Boek mij maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *